Mer

  Panelets Twitter- og bloggtips

  Vi stiller norske USA-eksperter aktu­elle spørsmål, og her får du sva­rene. Denne gangen: Hvem leser du, og hvordan holder du deg oppdatert?

  Spørsmål: Hvem kommer med de beste observasjonene og de skarpeste kommentarene på Twitter, og hvilke blogger eller nettsider er du oftest innom i løpet av uken?

  Illust­ra­sjon: Renate Ton­stad Flaten.
  Illust­ra­sjon: Renate Ton­stad Flaten.

  Illust­ra­sjon av Renate Ton­stad Flaten / AmerikanskPolitikk.no.

  LeifKnutsen-liten2 Leif Knutsen (@leifern), kon­sul­tent og bidrags­yter på AmerikanskPolitikk.no:

  «Jeg som ikke lever av å følge med på dette har funnet ut at å følge amerikansk politikk er litt som å følge med på været til fjells: du må bruke alle sansene for å overvåke forholdene, og så må du bestemme deg for hvilke signaler du vil følge mer inngående. Hvis det er en sak som virkelig fenger interessen din, så gjelder det å bruke news.google.com riktig.

  Jeg segmenterer kommentatorer på følgende vis:

  Det som tidligere var bloggosfæren er nå blitt et langt mer differensiert økosystem av nyhetskilder, umiddelbare reaksjoner, talking points, analyser, og enda dypere analyser.»


  PanelSnoen Jan Arild Snoen (@jasnoen), kom­men­tator for Minerva:

  «Nettsider: RealClearPolitics, Instapundit, Hot Air, Drudge, Washington Post, Politico.

  Twitter: Jeg hopper over panelet, som selvsagt alle følger: @DouthatNYT, @JayCostTWS, @SeanTrende, @TheFix, @mleewelch, @TPCarney, @JimPethokoukis, @TylerCowen, @DaveWeigel, @HowardKurtz, @JakeTapper, @FiveThirtyEight, ‏og @JimGeraghty


  Romarheim-liten Anders Romar­heim (@andersrom), forsker ved Insti­tutt for for­svars­stu­dier:

  “To kilder som ofte gir meg noe ekstra er The O’Reilly Factor sine Talking Point Memos og Dan Drezner på Twitter.

  Sistnevnte gir et veldig godt innblikk i hva som rører seg i amerikansk utenrikspolitikk, mens O’Reilly er med på å styre høyresidens agenda i USA. Slikt stoff er utilstrekkelig dekket i norske medier.

  Det er vesentlig at man har nytte av å høre Bill O’Reillys høyrevridde utsagn, selv om man kan være veldig uenig med ham.»


  SveinMelby-litenSvein Melby (@svmelb), senior­forsker ved Insti­tutt for for­svars­stu­dier:

  «Jeg forsøker å sy sammen et nett-opplegg som gir en rimelig balansert fremstilling av det som skjer i amerikansk politikk. Skal jeg trekke frem en enkeltperson som jeg alltid har stor glede og nytte av å lese må det bli David Brooks i New York Times. Siden sikkerhets- og utenrikspolitikken er mitt hovedfokus er Foreign Policy kanskje det mest besøkte nettstedet.»


  CarlStraumsheim-liten Carl Straumsheim (@carlfss), journalist bosatt i D.C. og bidragsyter på AmerikanskPolitikk.no:

  «BuzzFeed-gjengen, med tidligere Politico-skribent Ben Smith (@BuzzFeedBen) i spissen, har skjønt hvordan man kaprer lesere på Twitter. Jeg tenker spesielt på reporterne Zeke Miller (@ZekeJMiller), Rebecca Berg (@rebeccagberg) og Rosie Gray (@rosiegray). De er også flinke til å engasjere andre reportere på Twitter, så man kan fort opparbeide seg en lang liste med flittige nettjournalister ved å følge dem.»


  AlfTomas-litenAlf Tomas Tøn­nessen (@toenness), første­ama­nu­ensis ved Høg­skulen i Volda og bidrags­yter på AmerikanskPolitikk.no:

  “Jeg rekker ikke å følge med så mye på Twitter som jeg kanskje burde, men David Frum, Erick Erickson og Ezra Klein (uten sammenligning forøvrig) kommer tidvis med en del artige bemerkninger og ganske gode lenker. Ellers setter jeg pris på innsatsen til flere av de andre i panelet til Amerikansk Politikk.

  Jeg leser stort sett daglig noen artikler på RealClearPolitics og prøver der å få lest kommentarer fra både liberale og konservative meningsbærere. Som mange andre, har jeg alltid hatt stor sans for E.J. Dionne, Jr., og er også i gang med boka hans Our Divided Political Heart


  EirikLokke-liten Eirik Løkke (@eiriklokke), rådgiver, Civita:

  «RealClearPolitics og Politico er et must. Daily Beast er jeg også ofte innom. Ellers prøver jeg å få med meg Uncommon Knowledge med Peter Robinson og Charlie Rose.

  Ellers følger jeg de store mediene og tankesmiene på Twitter.«


  Og hva med meg?


  «Tips: Foruten å abonnere på «Morgenkaffen» (sendes ut hver morgen!) og følge samtlige paneldeltakere, anbefaler jeg deg å følge disse på Twitter (nevner kun folk som ikke allerede er nevnt overfor): @RobertCosta @PeterHambyCNN @jmartpolitico @McKayCoppins @RyanLizza @FHQ @SashaIssenberg @WestWingReports @MarkKnoller @AaronBlake

  Når det gjelder nettsider/blogger anbefaler jeg i tillegg til de som er nevnt overfor Wonkblog, Weigel, og TheMonkeyCage. Når det gjelder 2016-nyheter (!) så er Prez16 et must (Christian Heinze hadde også en omfattende 2012-blogg).

  Tricks: Jeg bruker TweetDeck, som lar deg sortere de du følger på Twitter i ulike grupper, slik at det blir lettere å følge med på flere emner hver for seg. Dette bidrar også til å systematisere all kvitringen, som ofte kan bli nokså overveldende. Jeg har for eksempel laget en liste med (dyktige) nordmenn som twitrer om amerikansk politikk (savner du noen?), og en egen liste med reportere som dekker Det hvite hus, økonomi, utenrikspolitikk osv.

  For de av dere som leser mye nyheter på mobilen eller iPad anbefaler jeg for øvrig appen Flipboard. Her kan du linke deg opp mot Twitter, Facebook og RSS-feeden din. Det er både praktisk, og elefant. Anbefales!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også