Mer

  Montana: Jevnt for Baucus

  MT Max Baucus Max Baucus fra Montana er den nest lengst sittende Demokrat i Senatet. Han er på gjenvalg i 2014, og det er fortsatt uvisst om han går for gjenvalg. PPP har målt staten og finner at Baucus har svakt negativ oppslutning; 45-48, noe som forsåvidt har vært stabilt de siste par år. Baucus leder på de to Republikanerne som så langt har vært mest aktive, tidligere delstatssenator Corey Stapleton og delstatsrepresentant Champ Edmunds, men topper ikke 47% mot noen av dem. Han har en knapp ledelse på justiminister Tim Fox, men ligger 5% bak både kongressmann Steve Daines og tidligere guvernør (1993-2001) Mark Racicot.

  Baucus taper også et eventuelt primærvalg for tidligere guvernør Brian Schweitzer; 54-35. Schweitzer har større ledelse på alle Republikanerne, inkludert en knapp ledelse på kongressmann Daines, men ligger fortsatt 1% bak Racicot. Sistnevnte vil være 66 på valgdagen, så det spørs om han er interessert i å starte en ny karriere nå. Baucus på sin side vil være 73 når han blir innsatt i 2015, så det kan godt tenkes at han takker for seg.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også