Mer

  Georgia: Ingen klare favoritter til Senatet

  Som før nevnt, tar Republikaneren Saxby Chambliss ikke gjenvalg til Senatet i 2014. PPP har målt valget, og finner – ikke overraskende – at det ikke er noen klare favoritter til den Republikanske nominasjonen. De finner også at Demokratene kan ha en sjanse, men den kandidaten som gjør det best har ikke gitt noe signal om at han ønsker å stille, så akkurat det stiller jeg meg avventende til.

  I Republikanernes primærvalg har PPP testet omtrent røtt og røti av kongressrepresentanter, pluss to tidligere delstatspolitikere. Alle er klumpet sammen mellom 10 og 15%, bortsett fra kongressmann Tom Graves på 3%. Demokratenes store håp er tidligere senator Max Cleland, som er den eneste av kandidatene hvis navn er kjent av over halvparten av de spurte. Allikevel tar han aldri over 47% mot noen av Republikanerne. Cleland vil være 72 år gammel på valgdagen, så han er uansett neppe aktuell.

  Harper har også målt delstaten, og finner fire kandidater mellom 13 og 19% i den Republikanske nominasjonen og Cleland på topp hos Demokratene. Cleland leder igjen mot Republikanerne, men i denne målingen kommer han seg knapt over 40%.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også