Mer

  IL-2: Hutchinson ute, svarte samler seg rundt Kelly?

  Robin Kelly Delstatssenator Toi Hutchinson, en av de tre som hadde ledet på meningsmålingene forut for det Demokratiske primærvalget i Illinois’ 2. distrikt, trakk seg søndag. Samtidig oppfordret hun sine tilhengere om å støtte tidligere delstatsrepresentant Robin Kelly, hennes argeste konkurrent om de svarte stemmene. Dersom majoriteten av de svarte velgerne nå støtter opp om Kelly, vil hun overta favorittstemplet fra den hvite, tidligere kongressrepresentanten Debbie Halvorson. Distriktet har et klart flertall svarte, og Halvorson er avhengig av at disse splitter stemmene mellom flere kandidater, noe som syntes å skje på de to målingene vi har sett herfra.

  Hutchinson (og i noen grad Halvorson) har fått mye pepper fra utenforstående grupper for sin A-rating fra våpeninteressegruppen NRA, bla. har New York-borgermester Bloomberg spyttet inn over en million dollar så langt, og Kelly har stolt reklamert med sin egen F-rating. Fristen for å erklære resultater fra pengeinnsamling for kandidatene har også gått ut, og viser at Hutchinson hadde samlet inn mest siden nyttår, og satt på mest penger, med Kelly på andreplass. Kelly har imidlertid rapportert å ha samlet inn mye penger siden rapporteringsfristen gikk ut. Kelly har også samlet støtteerklæringer fra flere lokale kongressmedlemmer og partitopper; flere enn Hutchinson.

  Siden dette distriktet er sterkt Demokratisk, er seier i primærvalget i neste uke jevngodt med å bli valgt. Hvis Kelly nå klarer å konsolidere svarte stemmer bak seg, har hun en meget god sjanse neste tirsdag.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også