Washington Posts «The Fix» har rangert de ti kandidatene som for øyeblikket ligger best an på demokratisk og republikansk side foran nominasjonsvalgene i 2016. Hvem er på topp?

På demokratisk side er den nylig avtroppede utenriksministeren Hillary Clinton i en egen kategori.

Cillizza, Blake og Sullivan snakker derfor om «BHD» og «AHD» i den demokratiske nominasjonskampen: “Before Hillary’s Decision” og «After Hillary’s Decision.» Hennes avgjørelse kommer til å holde mange på sidelinjen, eller sørge for at det blir mange om beinet.

demgopTOPP 10


hillary

rubio

 — 1 —

Tidl. utenriksminister Hillary Clinton og Florida-senator Marco Rubio


bidenchristie — 2 —

Visepresident Joe Biden og New Jersey-guvernør Chris Christie


–3–

cuomo

jindalNew York-guvernør Andrew Cuomo og Louisiana-guvernør Bobby Jindal


–4–

omalleyryanMaryland-guvernør Martin O’Malley og kongressmannen Paul Ryan (Wisconsin)


–5–

patrickbush2Massachusetts-guvernør Deval Patrick  og Tidl. Florida-guvernør Jeb Bush


–6–

warnerpaulVirginia-senator Mark Warner og Kentucky-senator Rand Paul


–7–

napolitanopenceDHS-sjef Janet Napolitano og Indiana-guvernør Mike Pence


–8–

gillibrandkasichNew York-senator Kirsten Gillibrand og Ohio-guvernør John Kasich


–9–

schweitzerportmanTidl. Montana-guvernør Brian Schweitzer og Ohio-senator Rob Portman


–10–

warrenThuneMassachusetts-senator Elizabeth Warren og South Dakota-senator John Thune


Hvem har du troen på? Kommenter her eller på Twitter: @AmPolitikk / #ampol

1 kommentar

 1. Har en stund ment at Paul Ryan blir den Republikanske kandidaten. Men Christie ser sterk og handlekraftig ut! Han kan ryste partiledelsen og ta nominasjonen… Da blir spørsmålet om det demokratiske fortet som er nordøst statene vil begynne og slå sprekker. Om Rubio blir nominert vil sannsynligvis Florida, Nevada og muligens også New Mexico vippe mot høyre. Blir spennende dette!

 2. Deval Patrick mot Jeb Bush. Det ser ut som oddsen for dette paret er ca. 25-1. Tar dere bets?

  I 2012-valget gjorde Obama det verre blant hvite velgere enn Dukakis (1988), som tapte 40 delstater. Smarte demokrater skjønner at den beste sjansen ligger i å velge en ny svart kandidat. Patrick er til og med hundre prosent svart, så vidt jeg kan finne ut. Han kan bli den første helsvarte presidenten!

  Obama fikk 95 prosent av de svarte stemmene i 2008. En hvit demokrat får kanskje 80 prosent. Det utgjør to viktige prosentpoeng av hele stemmemassen på valgdagen.

  Det største problemet for demokratene er imidlertid Obamacare, som i 2016 ikke lenger er en forførende akademisk teori, men det dyreste og mest kompliserte politiske eksperiment i verdenshistorien. Folk vil oppleve høyere skatter og dårligere kvalitet på helsetjenester. Legg til fortsatt høy arbeidsledighet, og republikanerne bør vinne lett.

  Det viktigste blir å velge en relativt ukontroversiell kandidat med høy Name Recognition. Jeb Bush har denne kombinasjonen. Media kan vanskelig hente frem igjen hetsen mot broren, når situasjonen i landet er så mye verre under Obama (pluss at Obama har videreført akkurat de samme policyene utenriks som GWB…). Jeb Bush vinner lett, akkurat som faren i 1988. Og begge slår knockout på en liberaler fra Massachusetts…

  • Hei Dag! Hm, Patrick mot Bush. Jeg har ikke helt troen på Patrick må jeg si, og satser virkelig demokratene på nok en kar fra Massachusetts (jf. Dukakis og Kerry)? Du leser for øvrig mer om Patrick her: http://www.prez16.com/2013/01/meet-deval-patrick.html, og det kommer fram en del ting som jeg mener svekker sjansene hans.

   Bush er en annen sak, og han havner i toppsjiktet i den republikanske nominasjonskampen dersom han ønsker å stille. Det blir spennende å følge med på dynamikken mellom Bush og Rubio, og jeg tviler sterkt på at begge stiller…

   • Hei Are, ja det blir spennende. Rubio er uerfaren, jeg tror republikanerne gjør en tabbe hvis de velger ham. Latinamerikanere er nok også vanskeligere å ”kjøpe” enn de svarte velgerne. Jeg tror fortsatt demokratene veldig gjerne vil ha en svart kandidat. 95 prosent av 13 prosent av velgermassen…

    Ellers liker jeg godt tjenesten deres, som jeg nettopp har oppdaget. Et spørsmål. ang. websidene. Når man skriver kommentar via Facebook-bruker, burde kanskje kommentaren også dukke opp på Facebook-siden deres, samt på kommentatorens egen side (valgfritt) for størst mulig effekt? Jeg ble for øvrig ikke varslet om at det var kommet et svar på min kommentar. Vet ikke om det er lett å få til i webløsningen deres, bare ta det som et innspill.