Mer

  Knapp ledelse til Markey i Massachusetts

  markey Kongressmann Ed Markey har en knapp ledelse over kollega Stephen Lynch i kampen om den Demokratiske nominasjonen til det ekstraordinære senatsvalget i Massachusetts. En måling fra TV-stasjonen WBUR viser Markey med 38% mot 31% for Lynch. 4% ville ha en annen, mens 26% var usikre. Massachusetts er en stat der uavhengige velgere kan stemme i det primærvalget de selv vil, og siden tidligere senator Scott Brown ikke stiller for Republikanerne, har det blitt spekulert i at mange istedet vil stemme på en Demokrat. Målingen viser at det vil styrke Lynch, siden han leder 38-34 blant disse velgerene.

  På Republikansk side er det nå fire kandidater som har gitt uttrykk for at de vil stille: Forretningsmann og tidligere kongresskandidat Sean Bielat, forretningsmann og tidligere SEAL Gabriel Gomez, tidligere føderal anklager Michael Sullivan og delstatsrepresentant Dan Winslow. De må samle inn minst ti tusen gyldige underskrifter hver seg fra Republikanske og uavhengige velgere før påmeldingsfristen 27. februar. Alle fire må anses som veeeeldig svake kandidater mot både Lynch og Markey, og jeg endrer derfor status på dette valget til Trygt Demokratisk.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også