Mer

  PPP: Parnell trygg

  AK Sean Parnell Alaskas guvernør, Sean Parnell virker meget trygg på gjenvalg i 2014, ifølge PPP. Han har middelmådige 46-44 i jobbtilfredshet, men leder suverent på fire Demokrater PPP målte som mulige kandidater neste år. Det store spørsmålet er dog om Parnell går for Senatet; kun 13% av Republikanerne ønsker at han skal gjøre det. Han ligger helt jevnt med nåværende senator Mark Begich, 48-48, og med Alaskas Republikanske dominans har jeg vondt for å se ham tape dette valget. Dog, fire nye år som guvernør er en done deal om han vil.

  Begich leder mot de andre Republikanerne PPP har undersøkt, men forskjellene er store. Mot Anchorage-borgermester Dan Sullivan leder han 47-41, mot viseguvernør Matt Treadwell (som er den eneste som foreløpig er kandidat) leder han 47-39, mens tidligere viseguvernør Loren Leman ligger under 50-40. Joe Miller, som tapte for «uavhengige» Lisa Murkowski i 2010, blir imidlertid knust 58-30. Også Sarah Palin taper 54-38.

  Heldigvis for Republikanerne kan det se ut til at de ikke velger en selvmordkandidat neste år; Miller ligger sist i et Republikansk primærvalg, og han er lite populær i eget parti. I et oppgjør uten Palin og Parnell har borgermester Sullivan 29%, Treadwell 23%, Leman 20% og Miller 19%.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også