Mer

  Quinn med shaky stilling i Illinois

  Quinn En måling fra WAA (normalt en Republikansk måler) viser at guvernør Pat Quinn ligger dårlig an med å vinne renominasjon i Illinois i 2014. Quinn rykket opp da forrige guvernør Rod Blagojevich måtte gå i fengsel pga misligheter i forbindelse med at han prøvde å selge Obamas senatssete. Det var ventet at at han skulle tape nominasjonen i 2010, men han vant knapt og gikk deretter videre til å vinne også selve valget med syltynn margin – under 50%.

  Nå viser altså tallene at han sliter igjen. Han ligger langt bak delstatens justisminister, Lisa Madigan, hvis far leder delstatshuset, 51-26. Quinn leder knapt på Bill Daley, tidligere handelsminister og stabssjef i det Hvite hus, men på den annen side har ikke Daley lansert noen kampanje ennå. Madigan leder et tremannsoppgjør 37-20-15.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også