Mer

  Dårlige målinger for Fox News

  Fox News har mistet seere i det siste. Er det tilfeldig, eller er kanalen i ferd med å miste sin posisjon?

  FoxNews

  Amerikanske medier meldte denne uken om en kraftig nedgang i antall seere i januar for det konservative kabelnettverket Fox News. Tilbakegangen hevdes å være nok et argument for at høyrevridningen i amerikansk politikk er i ferd med å snu, men gir de dårlige januarmålingene det fulle og hele bildet?

  Denne uken kunne flere medier melde at Fox News’ seertall er de laveste på 12 år. Nyheten ble møtt med glede, og ikke så lite skadefryd, av den venstreorienterte nyhetskanalen MSNBC – Fox News’ motpart på venstresiden.

  MSNBC nyter i disse dager en oppgang i seertall på 20 prosent sammenlignet med samme periode som i fjor. Enkelte liberale kommentatorer anser Fox’ nedgang, som sammenfaller med president Obamas beste «job approval»-målinger på tre år, som nok et bevis på at en voksende demokratisk majoritet er i ferd med å overdøve den høyreorienterte konservative fraksjonen av Det republikanske partiet.

  Ikke så svart-hvitt

  Bildet er nok ikke så svart-hvitt. Årsaken til de dårlige seertallene ligger nok snarere i at konservative TV-tittere avsto fra å se Obamas andre innsettelse, en hendelse som trakk mange demokratiske seere til MSNBC (CNN hadde de beste seertallene). Fox har også tidligere hatt en nedgang i antall seere under store demokratiske TV-begivenheter.

  Fox News har vært den ledende nyhetskanalen i USA de siste 11 årene. Til tross for dårlige januar-målingene er det viktig å huske på at ni av de ti meste sette kabeltv-programmene sendes på Fox. Morgenshowet til Fox News har for eksempel dobbelt så mange seere som CNNs «prime-time»-show.

  Forandringer

  Roger Ailes, Fox News øverste sjef, har allikevel valgt å gjøre noen forandringer den siste tiden.

  Tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin måtte nylig gå fra sin lukrative kommentatorjobb, i stedet kommer den konservative bloggeren, og tidligere bidragsyter på CNN, Erick Erickson, inn.

  Erickson er redaktør for nettsiden RedState.com, som regnes for å være en innflytelsesrik konservativ nettside. Han beskriver selv nettsiden som «konservativ» i primærvalg, og «republikansk» i det endelige valget.

  Texasguvernør Rick Perry annonserte sitt presidentkandidatur på en RedState-samling i South Carolina i 2011, og nettsiden var en av de første store som ga sin støtte Marco Rubio da han stilte til senatsvalg i Florida.

  Helene Megaard
  Helene Megaard
  Nord-Amerikaviter og kommentator på AmerikanskPolitikk.no.

  Les også