Mer

  CA-35: Omkamp for Baca

  mcleod bacaTidligere kongressmann Joe Baca ønsker å stille på ny for å ta tilbake setet han tapte til Gloria Negrete McLeod i november. Det spesielle ved valget i 2012 (og valgsystemet i California) er at begge kandidatene er Demokrater. Baca tapte i fjor med over 11% margin, etter en valgkamp preget av store pengesummer fra grupper utenfor kandidatenes kontroll, såkalte Super PACs. Særlig Independence USA, en gruppe finansiert av New Yorks borgermester Mike Bloomberg, brukte store summer på å angripe Baca for hans (for en Demokrat) vennlige innstilling til våpen. Dertil forskjøv omtegningen av kongressdistrikter dette distriktet mer i retning av det området McLeod representerte i delstatssenatet.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også