Mer

  Iowa: Harkin tar ikke gjenvalg

  IA Tom Harkin Demokraten Tom Harkin som har representert Iowa siden 1984, kommer ikke til å stille til gjenvalg neste år. Han sier dette i et entervju med lokalavisen Des Moines Register i dag. Harkin og hans Republikanske senatspartner Charles Grassley er nå det senatsparet med lengst fartstid, og han har markert seg som en sterk og innflytelsesrik progressiv. Det har lenge vært spekulert i at landbruksminister og tidligere guvernør Tom Vilsack er interessert i dette setet, likeså kongressmann Bruce Braley.

  Også på Republikansk side kan det nå bli fart i sakene. Kongressmennene Steve King og Tom Latham nevnes begge, i tillegg er det flere tidligere kongressrepresentanter og delstatspolitikere som sikkert vil vurdere racet, nå som Harkin forsvinner – det er nok av kandidater som har tapt mot ham opp gjennom årene…

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også