Mer

  Arkansas: Daniels ute, Halter stiller

  Halter Jeg har tidligere nevnt at den eneste erklærte Demokratiske guvernørkandidaten, justisminister Dustin McDaniel slet med en personlig skandale. Nå har han tatt konsekvensene og trukket seg fra nominasjonen. Så fort McDaniel var ute, meldte imidlertid tidligere viseguvernør Bill Halter seg på. Halter forsøkte å slå ut den daværende senatoren Blanche Lambert Lincoln i 2010, men tapte i primærvalget. Han har siden hatt en høy stjerne blant progressive, som mislikte Lincolns sentrumsprofil; dog er det vel lurt å spørre seg hvor konkurransedyktig en venstrevridd Demokrat vil være i Arkansas i 2014. Det er noen flere Demokrater som lukter på dette setet, bla. veikommisjonær John Burkhalter, men Halter er nå klar favoritt til å ta nominasjonen. Demokratenes eneste håp for å holde denne staten nå, er trolig at tidligere kongressmann Mike Ross ombestemmer seg og stiller.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også