Mer

  Missouri: Kandidatene pekes ut snart

  grandcompromisemo200 Som nevnt i går, er valgdagen i Missouris 8. kongressdistrikt nå fastsatt til 4. juni. Delstaten har ikke primærvalg forut for suppleringsvalg, så partikomiteer peker ut kandidatene. Ifølge lokalpressen har Demokratene valgt å møtes søndag 27. januar for å velge sin kandidat, mens Republikanerne møtes lørdag 9. februar. Partikomiteene har egentlig frist til 30. mars med å foreta sine valg, men jo tidligere de plukker en kandidat, jo tidligere kan valgkampen (og pengeinnsamlingen) starte.

  Artikkelen nevner tre mulige navn på Demokratisk side: Forretningsmann og bonde Barry Aycock, delstatsrepresentant Linda Black og Todd Mahn, som eier et begravelsesbyrå. På Republikansk side er det over et dusin interessenter, og jeg vil komme tilbake med en mer fyldig presentasjon av disse på et senere tidspunkt. Dette distriktet er klart konservativt (Todd Akin vant her, i sitt ellers tragiske senatsvalg i fjor høst) så Republikanernes nominasjon har et meget godt potensiale til å avgjøre valget nesten fire måneder før selve valgdagen.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også