Mer

  Maine: Collins trygg

  Collins PPP er ute med tall for Maines senatsvalg i 2014, og finner at den moderate Republikaneren Susan Collins er trygg dersom hun går for en fjerde periode. Collins er populær, med over 60% jobbtilfredshet blant alle grupper, inkludert Demokrater. Hun leder over delstatens to medlemmer av Representantenes Hus, Chellie Pingree (58-33) og Michael Michaud (54-36).

  PPP sjekket også tallene for en mer konservativ Republikaner, Charlie Summers, som tapte fjorårets senatsvalg mot Angus King. Han gruses av begge; 39-50 mot Pingree og 32-57 mot Michaud. Alt tyder derfor på at Collins er den eneste Republikaneren som kan holde dette setet, og at hun derfor er meget viktig dersom hennes parti skal ha noe håp om å ta tilbake Senatet i 2014. Målingen finner at hun bare leder 49-46 mot en generisk «mer konservativ» utfordrer i et primærvalg, og med tanke på tidligere fadeser i flere stater, både i 2010 og 2012, vil det være katastrofalt for Republikanerne om de skyter seg selv i foten her.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også