Mer

  Christie surfer videre

  christie2 Quinnipiac har akkurat sluppet en ny måling fra New Jersey, og de finner guvernør Chris Christie med meget solide tall for gjenvalg. Han har 74-21 i jobbtilfredshet, og har positive tall selv blant Demokrater; 56-37. På spørsmål om han bør gjenvelges er tallene 68-24, og selv her er det 47-43 blant Demokratene. Christie moser igjen de aktuelle motkandidatene: 59-30 over delstatssenator Richard Codey, 63-22 over delstatssenator Barbara Buono (eneste erklærte kandidat) og 61-25 over lederen av delstatssenatet, Richard Sweeney.

  Christie fikk en del pepper fra Republikanere på nasjonalt nivå, særlig de mer konservative, pga. kritikk han rettet mot den forrige kongressen etter at de unnlot å bevilge en stor hjelpepakke til ofrene etter orkanen Sandy. Hjelpepakken ble vedtatt noen dager senere, etter at en ny kongress hadde trådt sammen, men Christie var meget krass i sin kritikk av det Republikanske lederskapet. Nasjonale konservative pekte på at den pakken som ble vedtatt var full av valgflesk og utgifter som ikke hadde noe med Sandy å gjøre, og det har vært spekulasjoner om at dette ville skade Christie i en eventuell primærvalgkamp for 2016. Christie har imidlertid ryggdekning i egen stat for sine utfall; 79% mener Christie gjorde rett, mens 15% er uenige. Blant New Jerseys Republikanere er tallene 70-22.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også