Mer

  Minnesota: Franken virker trygg

  Al Franken PPP har også målt Minnesota i helgen, og finner at senator Al Franken er ganske så trygg. Hans nærmeste motstander på Republikansk side er tidligere senator Norm Coleman, som Franken såvidt beseiret etter ørten runder med omtellinger og rettsavgjørelser i 2008. Vel, strengt tatt sommeren 2009; han ble sverget inn i juli… Coleman har imidlertid avvist å stille igjen, og to kongressmenn som ble testet, Erik Paulsen og John Kline har ikke just virket entusiastiske. Den tredje er Michelle Bachmann, som til tross for (eller kanskje på grunn av) av at hun leder et teoretisk Republikansk primærvalg, er den som moses verst av Franken i et valg.

  Franken har så langt ikke sendt noen signaler for eller mot når det gjelder gjenvalg. Mange har spekulert i at han kanskje kjeder seg i senatet, og at han kunne tjene svært mye mer dersom han gikk tilbake til komikeraktiviteten sin, men enn så lenge har han holdt en lav profil og arbeidet godt i jobben. Skulle han avstå er det nok av Demokrater som kan ta over, men i så fall er det sikkert flere Republikanere også som er interesserte, bla. noen av de ovennevnte.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også