Mer

  Emerson går av tirsdag?

  emerson Kongresskvinne Jo Ann Emerson ventes å gå av i neste uke, trolig tirsdag ifølge lokalpressen i Missouri. Emerson varslet sin avgang alt i fjor, men sa da at hun ville gå av i februar. Nå har imidlertid både hennes og guvernør Nixons folk lest valglovene, og en avgang på tirsdag vil gi guvernøren adgang til å fastsette suppleringsvalget til 2.april, da Missouri alt har lokalvalg.

  Som tidligere nevnt har ikke Missouri primærvalg forut for sine suppleringsvalg, og siden distriktet er ganske konservativt vil valget i praksis trolig bli avklart når Republikanernes partistyre oppnevner sin kandidat. Det er foreløpig uklart når partistyret foretar sitt valg – de har for øvrig hele 13 kandidater å velge mellom så langt…

  Oppdatert 22.01: Emerson har nå gått av.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også