Mer

  Florida: Guvernør Scott sliter

  Rick Scott (R-FL)
  Rick Scott sliter med oppslutningen.

  Det kommer nok til å bli en del meningsmålinger utover, men i et år med bare to guvernørvalg, pluss det som måtte komme av suppleringsvalg, kan det fort bli i tynneste laget uten dem. PPP har målt Florida (som ikke har senatsvalg i 2014) og finner at Rick Scott sliter kraftig med oppslutningen to år før valget. Scott har negativ job approval med 33-57, og taper mot de fleste Demokrater som nevnes som motstandere. Han topper ikke 42% mot noen av dem, og ligger langt bak kvinnen han slo i 2010, Alex Sink (47-40) og tidligere guvernør og Republikaner Charlie Crist (53-39).

  I et tenkt Demokratisk primærvalg er Crist klart førstevalg, med 52% mot Sink med 18%. På Republikansk side er det fortsatt 50% som vil renominere Scott, men han ligger under for tidligere kongressmann Allen West (38-37) som imidlertid ikke har gitt uttrykk for at han ønsker å stille. Felles for alle andre enn Scott og Crist er uansett at de er relativt lite kjente, så det er selvsagt rom for å gå både opp og ned under en eventuell valgkamp.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også