Mer

  Hagan med middelmådige tall

  Hagan Demokraten Kay Hagan fra North Carolina er en av senatets mer anonyme medlemmer. Hun lagde bølger da hun nærmest kom ut av intet og slo ut Elizabeth Dole (tidligere føderal minister og kona til presidentkandidat Bob Dole) i 2008, men etter det har det vært ganske stille. PPP har målt stillingen i dette racet, og finner Hagan med middelmådige tall for «job approval» og mot potensielle motstandere.

  Målingen viser at 34% av velgerne er fornøyde med Hagans jobb i senatet, mens 36% er misfornøyde. 31% har ingen oppfatning. Ifølge PPP er dette tall som har vært konsistente siden hun ble valgt, og det er vel en smule merkelig at en senator etter fire år fortsatt betraktes med likegyldighet av nesten en tredjedel av velgerne.

  Ikke desto mindre har Hagan en ledelse på de potensielle Republikanerne PPP har målt. Hun leder 46-40 over Renee Elmeers, 45-39 over Patrick McHenry, 47-40 over Patricia Foxx, 45-37 over George Holding og 46-38 over George Pittenger, alle kongressmedlemmer. Kagan har en 47-38 ledelse på delstatssenator Phil Berger og 47-37 over delstatsrepresentant Thom Tillis. Felles for alle disse er at de er lite kjente. I et tenkt Republikansk primærvalg, leder Foxx med 21%, foran McHenry med 15 og Ellmers med 11.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også