Mer

  Reprise i Connecticut?

  Foley MalloyDet går mot en reprise av guvernørvalget i Connecticut i 2014. Guvernør Dan Malloy stiller på nytt for Demokratene, mens hans motstander kan komme til å bli nettopp kandidaten fra 2010, tidligere ambassadør til Irland, Tom Foley. Foley er forretningsmann og har vært involvert i flere foretak i delstaten. Han har også tjenestegjort i den sivile administrasjonen i Irak, etter siste krig der.

  Foley var bare 6,500 stemmer unna å vinne i Connecticut forrige gang, men 2010 var et uvanlig godt år for Republikanerne. Malloy hadde en sterk nedgang i popularitet, etter budsjett med skatteøkninger og kutt, men har nå positive tall igjen. Med mindre Demokratene blir upopulære igjen nasjonalt (noe som meget vel kan skje) har Malloy en liten fordel her.

  Jeg ser at enkelte amerikanske kommentatorer påstår guvernørembetet i denne ellers Demokratiske delstaten er vanskelig for en Republikaner å ta. Da vil jeg minne om at den forrige Demokraten før Maloney, Bill O’Neill, ble valgt i 1986. Connecticut er en stat som liker moderate Republikanere i guvernørjobben.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også