Høsten 2012 hadde AmerikanskPolitikk.no fire praktikanter i Washington, D.C. Praktikantstillingene for våren er ledige, og her leser du litt om erfaringene fra tre av høstens praktikanter.

Høsten 2012 var Vebjørn Bar­laup (21), Magnus Bergøy (22), Astrid Øvre Hel­land (23) og Heidi Waage Ras­mussen (23) praktikanter for AmerikanskPolitikk.no. De deltok på Washington Semester ved American University, og jobbet for nettsiden to dager i uken som en del av studieprogrammets praktikantordning.

De er nå tilbake i Norge etter et semester i USAs politiske hovedstad. Nedenfor skriver tre av høstens praktikanter om semesteret:Magnus Bergøy
, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012:

«Som en del av de obligatoriske kravene ved American Universitys Washington Semester Program, valgte jeg å søke om en praktikantstilling hos AmerikanskPolitikk.no. Årsaken var at jeg anså nettsiden som en unik mulighet til å kombinere studieretningen min – American politics – med en yrkesretning som jeg synes er svært attraktiv. Da alt var i boks etter å ha utvekslet noen eposter med redaktør Are Flaten, var jeg svært spent på hva praktikantstillingen ville by på i løpet av høsten.

Vi var svært heldige med timingen på vårt opphold i Washington, D.C. Ikke bare hendte det massevis av kontroversielle og ‘store’ hendelser, det var også presidentvalg i november. Jeg tror vi alle gikk med et ørlite håp inni oss om at dette kanskje betød at vi muligens ville få muligheten til å se noen av de store tungvekterne i det amerikanske politiske miljøet, men vi turte ikke å feste for mye tiltro til dette håpet. Det tok derimot ikke mer enn et par dager før vi mottok en epost fra Are hvor han lurte på om vi ville dra på noe som het Values Voter Summit. Etter en kjapp titt på talerlisten fant vi ut at vi faktisk hadde landet drømmejobben for semesteret; talere som Michele Bachman, Rick Santorum, Rand Paul, Glen Beck, Oliver North og Paul Ryan preget lista, og vi fikk muligheten til å dekke dette for AmerikanskPolitikk.no (her, her, her og her). Videre fikk noen av oss også dekke Barack Obama og Joe Biden, og de av oss som ikke gjorde det gjorde det ikke på grunn av at muligheten manglet, men snarere fordi det ikke passet.

For noen vil det kanskje virke negativt at man ikke får delta i det typiske amerikanske ‘kontor-miljøet’, hvor kaffehenting og underkastelse er sentrale elementer. Jeg tror også skolen ønsket at vi skulle oppleve dette, men for min egen del vil jeg snarere si at jeg er glad jeg heller valgte Amerikansk.Politikk.no som sted for mitt internship. Med tanke på mine ambisjoner for hvor eller hva jeg skal jobbe med, passer det langt bedre med en praktikantstilling i en norsk organisasjon hvor man faktisk får oppleve ting, og hvor man får prøve seg på de ‘ordentlige’ tingene, enn med hva mange av de amerikanske arbeidsgiverne tilbød sine praktikanter.

Jeg er kort sagt svært fornøyd med min tid hos AmerikanskPolitikk.no, både når det gjelder mengden av arbeid jeg fikk gjort, ansvaret jeg følte jeg fikk, og med mengden av kunnskap jeg tilegnet meg. Når jeg i dag ser tilbake på semesteret i D.C., så er det praktikantstillingen jeg er mest fornøyd med. Det var gjennom denne jeg følte jeg lærte mest, og mine høydepunkter fra semesteret skyldes også de mulighetene denne jobben kunne tilby. Selv om det riktignok ikke er presidentvalg våren 2013, så tilbyr heldigvis den politiske hverdagen i D.C. enormt mange spennende saker å skrive om. Om man er heldig får man kanskje se Obama også!»

Her leser du Magnus sine innlegg fra hans tid som praktikant.Heidi Waage Rasmussen
, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012:

«Tiden som praktikant for AmerikanskPolitikk.no økte ikke bare min forståelse for amerikansk politikk; det ga meg også en mulighet til å forbedre mine skriveferdigheter, samtidig som jeg fikk opparbeidet meg journalistisk erfaring. Gjennom å skrive om hva som faktisk preget den amerikanske politikken under valgkampen fikk jeg en økt forståelse for både den økonomiske delen av politikken, valgsystemet, pengebruk og valgkamp samt et innblikk i hvorfor amerikanske velgere stemmer som de gjør.

Som praktikant for AmerikanskPolitikk.no fikk jeg ikke bare skrive om, men også oppleve mye av det amerikansk politikk har å by på. Vårt første oppdrag som praktikanter var å dekke den svært verdikonservative politiske sammenkomsten ‘Values Voter Summit’, og her vi fikk se både Rick Santorum, Michele Bachmann og ikke minst den daværende visepresidentkandidaten Paul Ryan i aksjon. Dette var både interessant og annerledes, og var en god start på arbeidet for AmerikanskPolitikk.no.

Mitt høydepunkt som praktikant kom mot slutten av semesteret da jeg fikk se og høre utenriksminister Hilary Clinton tale om det transatlantiske forholdet til fremmøtte hos tenketanken Brookings Institute.

For norske studenter ved Washington Semester Program er en praktikantplass hos AmerikanskPolitikk.no en strålende mulighet til å lære mer om amerikansk politikk. Her får man tenke og arbeide selvstendig samtidig som man har noe å vise til ved semesterets slutt, og jeg er veldig glad for at jeg søkte her.»

Her leser du Heidis innlegg fra hennes tid som praktikant.Vebjørn Barlaup
, praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2012:

«Som en del av American Universitys Washington Semester Program har jeg jobbet som praktikant ved AmerikanskPolitikk.no de siste fire månedene. Dersom du er på utkikk etter en praktikantstilling, er dette noe jeg virkelig kan anbefale. Praktikantstillingen gir deg mulighet til å fordype deg innenfor amerikansk politikk og utvikle kunnskapen din innenfor dette feltet, samtidig som du opparbeider deg meget god og nyttig skriveerfaring. Det å føle at arbeidet man gjør virkelig blir satt pris på både gjennom grundige tilbakemeldinger og det å se at artiklene man skriver kommer på trykk – er veldig lærerikt, og absolutt ikke noe man kan ta for gitt i de fleste praktikantstillinger. Dette er kanskje noe av det mest nyttige med å jobbe for AmerikanskPolitikk.no, ettersom man sitter igjen med noe håndfast man kan vise til senere, i form av publiserte artikler.

I tillegg til å opparbeide seg nyttig journalistisk erfaring, får man som praktikant også være med på veldig mye unikt og spennende. Høydepunkter for meg denne høsten inkluderer å ha sett Joe Biden tale i en liten bygd i Virginia, å høre Obamas Jim Messina snakke om valgkampen, og ikke minst å få delta på det verdikonservative sirkuset kjent som Values Voter Summit. Om du er interessert i amerikansk politikk, skriving, unike og varierte erfaringer, anbefaler jeg absolutt å søke som praktikant hos AmerikanskPolitikk.no

Her leser du Vebjørns innlegg fra hans tid som praktikant.

Vebjørn er også akkreditert til å dekke president Barack Obamas innsettelsesseremoni for AmerikanskPolitikk.no den 21. januar. Det blir en fin avslutning på praktikantperioden får en si.

Dersom du er interessert i å være praktikant for nettsiden i vår sender du en kort søknad, CV og noen tekstprøver til post at ampol.no.

PS: Det er mulig å søke på praktikantstillingen selv om man ikke går Washington Semester ved American University.

1 kommentar