Mer

  Hutchinson stiller i Arkansas

  Hutchinson Tidligere kongressmann Asa Hutchinson erklærte fredag at han ville stille i det Republikanske nominasjonsvalget til guvernør i 2014. Hutchinson har tidligere vært kongressmann, og var tapende guvernørkandidat mot Demokraten Mike Bebe i 2006. Bebe kan ikke stille på ny, og den eneste Demokraten i delstaten som foreløpig er kandidat, justisminister McDaniels, sliter med egne problemer – han avslørte selv et tilfelle av utroskap i desember i fjor.

  Hutchison har tidligere tapt kamper både mot en sittende senator og en justisminister, men han har bred erfaring; landets yngste statsadvokat under Reagan, leder for det føderale narkotikapolitiet og føderal viseminister for sikkerhet. Arkansas har muligens vært den staten (sammen med Oklahoma) som lengst har holdt på sine Demokratiske tradisjoner, men har allikevel gått klart mot høyre de siste årene, så Republikanerne har godt håp om å ta også denne guvernørposten.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også