Mer

  Kinder interessert i MO-8

  Kinder Missouris Republikanske viseguvernør, Peter Kinder har offisielt vist sin interesse for kongressdistrikt 8. Distriktet er dypt konservativt, og den nåværende representanten, Jo Ann Emerson, har annonsert at hun vil gå av tidlig i februar for å bli lobbyist. Kinder forsøkte seg på guvernørvalget i fjor, men etter at en del personlige skandaler kom ut gikk han for gjenvalg til viseguvernørembetet istedet, og ble valgt til sin tredje periode i 2012.

  Nominasjonene til suppleringsvalg i Missouri foretas av partikomiteer, og dersom han blir plukket ut er han nærmest sikret å bli valgt. Etter gjeldende lovverk vil imidertid guvernør Nixon oppnevne Kinders etterfølger i viseguvernørjobben, så med mindre loven endres snarlig kan dette være en faktor som taler mot ham. Andre interessenter til kongressetet er bl.a. tidligere finansminister Sarah Steelman og delstatsrepresentant Jason Smith.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også