Mer

  Bolling vurderer å stille som uavhengig

  bolling Virginias viseguvernør Bill Bolling vurderer å entre årets guvernørrace som uavhengig kandidat. Flere kilder har spekulert i dette, men Bolling selv har nå snakket konkret om planene til Washington Post. Bolling trakk seg fra den Republikanske nominasjonskampen mot justisminister Ken Cuccinelli i fjor høst, da det ble klart at han ikke ville kunne konkurrere om stemmene på nominasjonsmøtet som skulle velge partiets kandidat. Partiet hadde tidligere vedtatt å peke ut sine kandidater ved nominasjonsmøte, i stedet for de tradisjonelle primærvalgene. Nominasjonsmøtene er dominert av konservative partilojalister, mens primærvalgene i Virginia er forholdsvis åpne, så det var ventet at den noe rundere Bolling ville gjøre det bedre i sistnevnte enn den mer krasse og konfliktsøkende Cuccinelli.

  Bolling har vært i samtaler med mediene og forretningsinteresser, og er etter eget utsagn i gang med å foreta meningsmålinger av racet. Det er allerede så godt som sikkert at Republikanerne nominerer Cuccinelli, mens Demokratene stiller med tidligere partiformann Terry McAuliffe. I tillegg til de interne målingene Bolling foretar (som vi trolig aldri får se…) vil PPP måle dette racet nå i helgen; resultatene bør være klare tidlig i neste uke. Bolling sier han venter å ta en avgjørelse engang i mars.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også