Mer

  2012s beste politiske karikatur

  Hver lørdag legger jeg ut det jeg mener er ukas beste politiske karikatur. Nå som 2012 er ved sin ende er det på tide å kåre årets beste.

  Utvalgsprosessen kan oppsummeres på følgende måte: Hver lørdag klikker jeg meg igjennom diverse ukesoversikter og sjekker de nyeste tegningene til Pulitzerprisvinnerne fra de siste ti årene (i kategorien Editorial Cartooning).

  Den vinnende karikaturen bør være treffende, morsom, og ikke altfor misvisende.

  Årets tre beste politiske karikaturer:

  3. plass – Newt i solnedgang

  MatsonNewtR.J. Matsons (St. Louis Post-Dispatch) Newtkarikatur ble kåret til ukas beste politiske karikatur i slutten av mars (25. – 31. mars). På dette tidspunktet hadde Gingrich for lengst mistet det han hadde av momentum etter triumfen i South Carolina, men han nektet å gi seg, til Rick Santorums store fortvilelse.

  2. plass – Rick «It’s just a flesh wound» Santorum

  SantorumDarkKnight-Darkow

  Uka etter var det nettopp Santorums tilsynelatende endeløse (og håpløse) kamp mot Romney som inspirerte denne fantastiske karikaturtegningen fra John Darkow (Columbia Daily Tribune, Missouri). Romney marsjerte mot nominasjonen, men Santorum nektet lenge å innse nederlaget, akkurat som The Black Knight i «Monthy Python and the Holy Grail

  1. plass – 2012 campaign rehab

  2012rehab

  Karikaturtegneren Mar­shall Ramsey (The Clarion-Ledger, Jackson, Mississippi) vinner årets kåring med sin treffende beskrivelse av følelsen mange av oss satt med etter presidentvalget. Vi hadde sjekket meningsmålinger daglig, men så var det plutselig over.

  Uenig? Bla deg igjennom årets ukesvinnere og si ifra i kommentarfeltet!

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også