Mer

  Markey stiller i Massachusetts

  markey Kongressmann Ed Markey, som har sittet i Huset i 36 år, vil stille i det Demokratiske primærvalget til John Kerrys senatssete i 2013. Kerry ble nominert til utenriksminister før jul, men det er fortsatt uklart når han vil gå av. Markey er den kongressmannen som har lengst fartstid fra Massachusetts, og det er noe uvanlig at en 65-åring med så mange år i Huset går for opprykk. På den annen side holdes suppleringsvalget i et mellomvalgsår, så han har lite å tape på å stille. Markey representerer det 5. kongressdistriktet og sitter allerede på over 3 millioner dollar fra sine mange tidligere valgkamper, der han stort sett har fått lite motstand.

  Oppdatert 28.12: John Kerry har allerede gått ut med støtte til Markeys kandidatur, og det samme har Vicki Kennedy, enken etter Ted. Det skal bli interessant å se om noen tør å lansere interne motkandidaturer etter dette.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også