Mer

  Hawaii: Schatz blir senator

  Schatz Viseguvernør Brian Schatz blir erstatter for avdøde Daniel Inouye. Hawaiis guvernør, Neil Abercrombie annonserte utnevnelsen på en pressekonferanse litt etter klokken ett, norsk tid. Schatz vil sitte frem til neste valg i 2014, men vil måtte gjennom en nominasjonskamp før han eventuelt blir gjenvalgt det året. Deretter vil setet være på valg igjen for en full seksårsperiode i 2016. Viseguvernørvervet skal normalt gå til presidenten i delstatssenatet, som i dette tilfellet er Demokraten Shan Tsutsui.

  Det ventes at Schatz vil fly til Washington så fort som mulig for å sverges inn. Demokratenes majoritetsleder i senatet, Harry Reid, har gjort det klart at han ønsker å ha fullt lag forut for eventuelle budsjettavstemninger.

  Schatz har tidligere vært medlem av delstatshuset på Hawaii, og var også pressetalsmann for Obamakampanjen på øygruppen i 2008. Han ble valgt til leder av delstatspartiet samme år, et verv han hadde frem til han annonserte at han var kandidat til viseguvernørvervet tidlig i 2010. Les mer om Schatz her.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også