Mer

  Hanabusa, Schatz og Kiaaina nominert

  Uventet tredjekandidat Esther Kiaaina.
  Uventet tredjekandidat Esther Kiaaina.

  Det Demokratiske partiet på Hawaii har nominert viseguvernør Brian Schatz, kongressrepresentant Colleen Hanabusa og visedirektør for delstatens departement for naturressurser Esther Kiaaina som potensielle erstattere for avdøde senator Daniel Inouye. De tre navnene går nå til guvernør Abercrombie, som har sagt han vil foreta det endelige valget så fort som mulig. Det vil si at vi kan få et navn allerede i løpet av onsdag, lokal tid.

  Oppdatert 27.12: Partistyret har offentliggjort stemmetallene, og de viser 48 stemmer for Schatz, 42 for Hanabusa og 39 for Kiaaina. Fjerdeplassen tilfalt advokat Tony Gill med 23 stemmer. Det var således ingen tvil om hvilke tre navn som skulle oversendes guvernøren.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også