Mer

  Første måling fra Harper

  Harper pollingHarper Polling er et nytt firma for meningsmålinger. De har visstnok ambisjoner om å bli et «Republikansk svar på PPP», de Demokratiske målerne som er hatet av mange på høyresiden, trolig mest fordi de stort sett måler riktig, også når det går dårlig for Republikanerne. Det er vanskelig å se hva Harper egentlig har å bringe til torgs, særlig siden høyresiden allerede har Rasmussen og deres underbruk POS, som begge var helt på jordet i 2012. We ask America hadde ikke noe godt år i år, og Gravis produserte noen av de latterligste tallene i historien.

  Det gjenstår å se om Harper kan bringe tilregnelighet og profesjonalitet til det som desverre har vært en ideologisk betinget øvelse for høyresiden de siste årene. De er nå ute med sin første meningsmåling, der de bl.a. ser på feltet av potensielle presidentkandidater for Republikanerne i 2016. Harper gjør et utvalg av kandidater og finner at senator Marco Rubio er den klare favoritten med 34%, nesten dobbelt så mye som guvernør Chris Christie med 18%. På tredjeplass kommer tidligere utenriksminister Condi Rice med 14%. Lenger bak kommer senator Rand Paul (sønn av Ron) med 8%, kongressmann Allen West (som tapte i 2012) med 5% og senator Scott Brown (som også tapte i 2012) med 3%. 18% har ikke bestemt seg.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også