Mer

  22. desember, tjueandre luke

  Tjueandre luke i julekalenderen: Benghazi-høringer og utroskap.

  I slutten av november sprakk det. CIA-direktøren David Petraeus hadde hatt et utenomekteskapelig forhold til kvinnen som skrev hans biografi. Samtidig var Petraeus og Obama-administrasjonen i hardt vær etter vaklende forklaringer etter angrepet på Det amerikanske konsulatet i Benghazi, Libya, den 11. september. Fire personer, blant annet dem ambassadøren Christopher Stevens, døde i angrepet.

  Den 16. november ble Petraeus innkalt til høringer på Capitol Hill.

  Petraeus slo til­bake mot repub­li­kanske anklager om at for­vir­ringen rundt hva som egentlig skjedde i Benghazi ble kon­struert for å hindre at angrepet ble et tema under Obamas valgkamp.

  “Det hvite hus hadde ingen­ting med etter­forsk­ningen å gjøre,” sa Petraeus.

  Han støttet også opp om begrun­nelsen for at FN-ambassadøren Susan Rice trakk fram den anti­is­lamske videoen i sine tid­lige uttalelser.

  “Hun refe­rerte til den infor­ma­sjonen vi hadde på det tids­punktet. Som vi trodde stemte,” sa han.

  Petraeus for­klarte for­vir­ringen rundt hva som egentlig skjedde med at man for­holdt seg til flere rap­porter som sa for­skjel­lige ting. Han for­klarte at da CIA sa at det var snakk om opp­tøyer, så var det fordi de for­holdt seg til den beste infor­ma­sjonen de hadde på det tidspunktet.

  Dette er tjueandre innlegg i vår kombinerte årskavalkade og julekalender.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også