Mer

  Brown leder teoretiske motstandere

  Scott Brown WBUR, en radiostasjon i Massachusetts, har målt den politiske stemningen forut for et eventuelt nyvalg, dersom John Kerry skulle bli utnevnt til utenriksminister. De finner at Republikaneren Scott Brown, som tapte for Elizabeth Warren ved årets valg, er den soleklare favoritten. WBUR testet Brown mot fire nåværende og tidligere medlemmer av kongressen; Mike Capuano, SteveLynch, Ed Markey og Marty Meehan. Han ledet med mellom 17 og 19 prosent på dem alle (Meehan har allerede sagt at han ikke er interessert).

  58 prosent av velgerne har et positivt inntrykk av Brown, mens 28 prosent er negative, normalt svært solide tall for en sittende senator. Dette viser at valget i 2012 var et uttrykk for 1) delstatens ekstremt Demokratiske natur og 2) en viss frykt for at Brown ville kontrollere senatet med sin stemme. Nå har Demokratene 55 av 100 senatorer og de velgerne som vil møte opp til et suppleringsvalg vil trolig være mer høyrevridde enn velgerne ved presidentvalget i 2012. På den annen side er nok de grassat gode tallene tildels en funksjon av at kongressmedlemmene ikke er så godt kjent i delstaten. Det kommer sikkert til å endre seg hvis og når det blir et suppleringsvalg.

  Oppdatert: Emerson College er også ute med en måling av det foreløpig teoretiske senatsvalget. De finner at den eneste Demokraten som kan slå Brown er sittende guvernør Deval Patrick, 48-43. Brown leder over alle andre Demokrater, inkludert enken etter Ted Kennedy, Vicki Kennedy. Patrick har en knapp ledelse i et eventuelt primærvalg, men har sagt han ikke er interessert, så feltet er i det hele tatt vidåpent. Dersom Brown ikke stiller er tidligere guvernør William Weld den nest mest populære Republikaneren.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også