Mer

  17. desember, syttende luke

  Syttende luke i julekalenderen: Todd Akins «legitimate rape.»

  I midten av august ga kongressmannen Todd Akin et intervju med en lokal TV-stasjon der han begrunnet sitt abortstandpunkt i tilfeller av voldtekt. Akin hadde tidligere i måneden vunnet det republikanske senatsprimærvalget, og var dermed Senator Claire McCaskills (D-MO) motstander i november. McCaskill var upopulær i det stadig mer røde Missouri, og Akin var favoritt.

  Helt til han sa dette:

  “It seems to me, from what I understand from doctors, that’s really rare. If it’s a legitimate rape, the female body has ways to try to shut that whole thing down. But let’s assume that maybe that didn’t work or something: I think there should be some punishment, but the punishment ought to be of the rapist, and not attacking the child.”

  Dette førte til en mediestorm uten like, og de aller fleste av partifellene ba ham om å trekke seg. Tidsfristene kom og gikk, men Akin ga seg ikke.

  Det gikk akkurat som de som håpte på republikansk flertall i Senatet fryktet: McCaskill knuste Akin.

  httpv://www.youtube.com/M09iWwKiDsA

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også