Mer

  Skytetragedien i Connecticut

  Fredag morgen skjedde det ufattelige i Newtown, Connecticut: En 20-år gammel mann gikk inn på en barneskole og drepte 20 barn mellom 5 og 10 år*, i tillegg til 6 andre.

  Det er den siste i rekken av skytetragedier i USA, og den verste på lang tid.

  President Barack Obama ble orientert om tragedien klokken 10.30 torsdag morgen, og tok til tårene i sin uttalelse foran pressen senere på dagen. Briefingrommet i Det hvite hus er for øvrig oppkalt etter James S. Brady, president Ronald Reagans pressesekretær som ble hardt såret under mordforsøket på Reagan i mars 1981.

  New York-borgermester Michael Bloomberg ventet til president Obama hadde kommet med sine uttalelser, og ba deretter om sterkere tiltak.

  «Det å be om meningsfull handling er ikke nok», sa Bloomberg. «Vi trenger umiddelbar handling.»

  Tidligere skytetragedier har ikke ført til noen nevneverdige endringer i våpenlovgivningen. Det som uansett er sikkert er at standardargumentet om at «hadde bare ofrene vært bevæpnet, så ville gjerningsmannen blitt stoppet tidligere», ikke blir nevnt like selvfølgelig som tidligere.

  Du leser mer om tragedien hos New York Times.

  * Alle de drepte barna viste seg å være 6-7 år gamle…

  President Obamas tale fra Newtown, Connecticut, søndag kveld:

  httpv://youtu.be/8I3M-Muagm8

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også