Mer

  Chafee vurderer å bli Demokrat

  chafee Rhode Islands uavhengige guvernør Lincoln Chafee vurderer å slutte seg til det Demokratiske partiet, melder Associated Press. Chafee, som er USAs eneste partiløse guvernør, ble valgt med bare 36% av stemmene i 2010. Han har en fortid som Republikansk senator fra 2001-2007, men ble moset av Demokraten Sheldon Whitehouse ved valget i 2006 og registrerte seg senere som uavhengig. Ved guvernørvalget i 2010 tok han politiske posisjoner som tildels plasserte ham til venstre for Demokratenes kandidat.

  Chafee gikk ut med offentlig støtte til Barack Obama både i 2008 og i år, og ifølge flere medier forsøkte utgående leder for Demokratenes guvernørforening, Martin O’Malley å rekruttere Lincoln til partiet allerede i 2011. Skulle Chafee melde seg inn er han imidlertid ikke på noen måte garantert å vinne Demokratenes primærvalg, da populariteten hans er lav.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også