Mer

  Crist blir Demokrat

  Crist Floridas tidligere Republikanske guvernør, Charlie Crist er nå Demokrat. Crist prøvde først å stille til senatet mens han selv var guvernør, tilbake i 2010, men innså etterhvert at han kom til å bli moset av nåværende senator Marco Rubio, og annonserte derfor at han ville stille som uavhengig kandidat. Han tapte med nesten 20% mot Rubio; 30-49. Etter dette har Crist gradvis nærmet seg Demokratene fra sin uavhengige posisjon, og han var en av Obamas sterkeste støttespillere i 2012 (noe Republikanerne hadde mye moro med, siden Crist var en av McCains mest trofaste tilhengere i 2008).

  Nå har Crist altså offisielt skiftet registrering fra uavhengig til Demokrat, noe som i og for seg har vært ventet lenge. Crist har utvilsomt ambisjoner om å bli guvernør igjen, og det må i så fall skje som Demokrat. Den sittende Republikanske guvernøren, Rick Scott, er upopulær og vil kanskje ikke overleve nominasjonskampen. På den annen side er heller ikke Crist i nærheten av å ha den Demokratiske nominasjonen i lomma; en av de hyppigst nevnte kandidatene for 2014 er tidligere finansminister Alex Sink, som ikke har noe godt forhold til Crist og dertil har vært Demokrat i mange år. Det skal bli spennende å følge Crist fremover, og ikke minst se om Floridas velgere først og fremst ser ham som en ryggesløs opportunist eller som en kompetent moderat som er blitt forlatt av det Republikanske partiet.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også