Mer

  Boustany vant overlegent

  Boustany Landry Kongressmann Charles Boustany tok en knusende seier over kongressmann Jeff Landry i det siste valget i 2012-syklusen. Den eksklusivt Republikanske affæren endte 61-39. Louisianas spesielle valgregler foreskriver en andre runde i desember dersom ingen tar over 50% av stemmene i november, og i første runde vant Boustany 45-30 over Landry, med de øvrige stemmene fordelt på en Demokrat, en tredje Republikaner og en Libertarianer. Landry, som er en av Tea Party-bevegelsens favoritter, har sagt han ønsker å fortsette med politikk. De neste delstatsvalgene i Louisiana er i 2015, men det er senatsvalg i 2014 og Landry kan meget vel tenkes å gå for opprykk.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også