Mer

  7. desember, sjuende luke

  Sjuende luke i julekalenderen: Rick Santorum kaster inn håndkleet.

  I begynnelsen av april suspenderte Rick Santorum sitt presidentkandidatur. Det var kun satt opp to stolrader og det var trangt om plassen i Gettysburg, Pennsylvania da Santorum kunngjorde beslutningen.

  “Vi tok en avgjørelse i helgen, og selv om presidentvalgkampen er over for meg, og selv om vi vil suspendere vår kampanje i dag, så er vi ikke ferdige med å kjempe,” sa Santorum.

  En av de mange fak­to­rene til at San­torum valgte å gi seg iste­denfor å prøve å slå Romney i hjem­staten Penn­syl­vania den 24. april, var at han ikke lenger så noen sann­synlig vei fram til nok dele­gater. Han håpet lenge at dele­gat­for­de­lingen fra pri­mær­valget i Texas (den 29. mai) ville endres slik at vin­neren ville få alle dele­ga­tene, men for­søket strandet.

  “Denne helgen var en tid for bønn og etter­tanke, akkurat som den gangen da vi bestemte oss for å kaste oss inn i denne valg­kampen,” fort­satte han.

  “Mot alle odds, så vant vi elleve stater, mil­lioner av stemmer, og flere valg­dis­trikt enn alle de andre kan­di­da­tene til sammen,” sa Santorum.

  En kopp kaffe i august

  Rick San­torum var den første pre­si­dent­kan­di­daten jeg hilste på da jeg tok turen til Iowa i august i fjor.

  Jeg satt og leste om ham i The Des Moines Register, da det plut­selig stod en mann med bord­enden, som jeg først trodde hadde kommet med påfyll til kaffe­koppen min.

  Men mannen med opp­bret­tede skjorte­ermer viste seg å være Rick San­torum, og fem måneder senere vant han cau­cu­s­valget i Iowa.

  Du ser Rick Santorums avskjedstale her:

  httpv://youtu.be/MgEGco0Tw2c

  Dette er sjuende inn­legg i vår kom­bi­nerte jule­ka­lender og årskavalkade.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også