Mer

  5. desember, femte luke

  Femte luke i julekalenderen: En super tirsdag i mars.

  Tirsdag 6. mars var det «supertirsdag» i den republikanske nominasjonskampen med valg i ti delstater. Resultatene først: Romney vant Ohio, Alaska, Massachusetts, Virginia, Idaho og Vermont. Santorum vant Tennessee, Oklahoma og North Dakota. Gingrich vant Georgia.

  Romney vant desi­dert flest dele­gater, og tok et nytt steg i ret­ning av å sikre seg nomi­na­sjonen. Det burde vært overskriften. De aller fleste overskriftene og ingressene inneholdt imidlertid ordet ”men.” Romney vant, men han overbeviste ikke.

  Ohio, der han vant med en margin på 1 %, var mer en god nok moti­va­sjon for San­torum, som alle­rede dagen derpå troppet opp i Kansas, som arran­gerte sitt cau­cu­s­valg den 10. mars.

  Etter supertirsdagen startet Santorum-folket en kampanje for å få Gingrich til å trekke seg. Men Gingrich kastet ikke inn håndkleet, og Romney-leieren tjente på en splittet opposisjon.

  Se ABC News’ Super-Tuesday gjennomgang:

  httpv://youtu.be/1sp7tSJ0KR8

  Mitt Romneys supertirsdag-tale:

  httpv://youtu.be/HcM0P5gaY0A

  Rick Santorums supertirsdag-tale:

  httpv://youtu.be/C-jaYgfLXoo

  Newt Gingrichs supertirsdag-tale:

  httpv://youtu.be/7UBCaD3QbeY

  Ron Pauls supertirsdag-tale:

  httpv://youtu.be/X6UUHv9-LUw

  Dette er femte inn­legg i vår kom­bi­nerte jule­ka­lender og årskavalkade.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også