Mer

  4. desember, fjerde luke

  Fjerde luke i jule­ka­len­deren: Rick Santorums trippelseier i Missouri, Minnesota og Colorado.

  Etter Iowa, New Hampshire, South Carolina, Florida og Nevada tok den republikanske nominasjonskampen turen til Missouri, Minnesota og Colorado den 7. februar. Rick Santorum, som hadde blitt kåret til den knepne og endelige vinneren i Iowa, tok en overraskende trippelseier.

  Pri­mær­valget i Missouri var kun en popu­la­ri­tets­kon­kur­ranse i påvente av cau­cu­s­valget der den 17. mars, og cau­cu­s­val­gene i Min­ne­sota og Colo­rado var begge ikke-bindende – slik som Iowa – og dele­ga­tene ble først for­delt senere.

  Men San­torum vant tre av tre stater, og det med klar margin.

  I Missouri vant han med 55,2 %, 29,9 % foran Romney, mens Paul tok tredje med 12,2 % (Gingrich stod ikke på stemme­sed­lene). I Min­ne­sota fikk han 44,9 %, 17,8 % foran Ron Paul, mens Romney tok tredje med 16,9 %, fulgt av Gingrich med 10,8 %.

  ”Jeg er ikke det kon­ser­va­tive alter­na­tivet til Mitt Romney,” sa den lett for­kjølte San­torum på valg­vaken sin i St. Charles, Missouri tirsdag kveld.

  ”Jeg er det kon­ser­va­tive alter­na­tivet til Barack Obama!”

  Pub­likum ropte ”We Pick Rick!”, og San­torum så stor­for­nøyd ut. Det var en knapp måned igjen til Super Tuesday, da ti del­stater gikk til urnene, og nominasjonskampen hadde tatt en ny vending.

  Se Santorums seierstale her:

  httpv://youtu.be/xELKKe2wMTI

  Dette er fjerde inn­legg i vår kom­bi­nerte jule­ka­lender og årska­val­kade.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også