Mer

  Guvernører uten betydning

  Rick Scott (R-FL)
  Rick Scott (R-Florida)

  SmartPolitics er ute med en studie om guvernørenes påvirkning på presidentvalgene i sine delstater. Etter at Republikanerne tok en rekke guvernørembeter i vippestater i 2010, var det mange som spekulerte i at dette ville gi partiets kandidat drahjelp også i 2012. SmartPolitics kom da ut med en studie som viste at hvilket parti som hadde guvernøren ikke hadde noen korrelasjon med hvem som vant staten – i hvert fall siden 1968. Tallene fra årets presidentvalg viser det samme; av de 16 statene der seiersmarginen var under 10%, gikk 11 til det partiet som IKKE hadde guvernøren.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også