Mer

  Emerson trekker seg fra Huset

  emerson Jo Ann Emerson, Republikaner fra Missouris 8. kongressdistrikt kommer til å gå av i februar for å bli sjef for en lobbyorganisasjon for elektrisitetsprodusenter. Suppleringsvalg i Missouri holdes uten primærvalg; de enkelte partistyrene plukker ut kandidatene. Distriktet er sterkt Republikansk (Emerson tok 72% i 2012), så deres kandidat vil naturlig nok stille som klar favoritt. Blant mulige navn som kan tenkes å stille er viseguvernør Peter Kinder, tidligere finansminister og senatskandidat Sarah Steelman og partiets generalsekretær i delstaten, Lloyd Smith. Både Smith og Kinder har personlige og politiske bånd til Emersonfamilien.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også