Mer

  3. desember, tredje luke

  Tredje luke i julekalenderen: Mitt Romney støttes av Donald Trump, og vinner Nevada.

  Allerede klokken syv på kvelden den 4. februar ble Mitt Romney utropt til vinner av primærvalget i Nevada. Sirkuset hadde beveget seg vestover fra Florida, der Romney hadde vunnet klart.

  I Las Vegas ventet ingen ringere enn Donald Trump, i sitt gullskinnende hotell et steinkast unna «The Strip.» Det så lenge ut som Trump ville støtte Gingrich, men Trump valgte Romney.

  ”Det er min ære, og et pri­vi­le­gium, å støtte Mitt Romney,” sa Trump, mens Romney og kona hans Ann stod ved siden av. ”Mitt er tøff, han er smart, han er skarp, og han kommer ikke til å fort­sette å la dår­lige ting skje med dette landet,” fort­satte Trump, som nevnte Rom­neys kon­fron­te­rende linje overfor Kina som et viktig moment for hans støtteerklæring.

  ”Jeg tror støtten min vil hjelpe, jeg tror den vil hjelpe mye,” sa Trump til AmerikanskPolitikk.no etterpå. ”Det er mange som er enige i hva jeg har å si, og jeg tror den er viktig, ettersom alle har lyst på den,” sa Trump, med den karak­te­ris­tiske sleiken og det kritt­hvite smilet.

  Romney vant til slutt med 50 % av stemmene. Det kom ikke som noen overraskelse, og seieren var nok et tegn på at han var favoritten til å vinne den republikanske presidentnominasjonen. Spenningen i Nevada knyttet seg først og fremst til hvem som ville kapre andreplassen. Det ble Newt Gingrich, som fikk 21,3 % av stemmene. Ron Paul kapret tredje med 18,7 %, mens Rick Santorum fikk 9,9 % av stemmene.

  Dette er tredje inn­legg i vår kom­bi­nerte jule­ka­lender og årska­val­kade. Astrid Øvre Hel­land er prak­ti­kant for Ame­ri­kansk­Po­li­tikk høsten 2012.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også