Mer

  2. desember, andre luke i kalenderen

  Andre luke i kalenderen: Romneys brakvalg i Florida.

  Newt Gingrich ankom Flo­rida med vind i sei­lene etter brak­sei­eren i South Caro­lina. Romney-kampanjen, som rea­gerte for sent på Gingrichs opp­sving i South Caro­lina, bestemte seg tidlig for å bom­bar­dere ham i Flo­rida, både på TV, og med hjelp av pro­mi­nente støtte­spil­lere innen det repub­li­kanske etab­lis­se­mentet. Romney spilte inn sin første nega­tive TV-reklame rettet mot Gingrich, og i løpet av uken som gikk brukte Romney og hans støtte­spil­lere fem ganger så mye penger på TV og radio som Gingrich og hans støtte­spil­lere.

  Romney vant med 46,4 %, hele 14,5 % foran andremannen Gingrich. Rick Santorum havnet på tredjeplass med 13,4 %, mens Ron Paul fikk 7 %.

  Gingrich gratulerte ikke engang Romney med seieren i talen sin, og Gingrich-kampanjen hadde trykket opp plakater med påskriften ”46 States to go.”

  «Vi kommer til å kjempe i hver stat, og jeg kommer til å være den nominerte i Tampa i august,» sa Gingrich. Romney sa på sin side at han var klar til å lede landet, og at han kunne komme seg etter nedturer. Dette brydde ikke motstanderne seg mye om, og det lå i kortene at det kom til å bli en lang valgkamp.

  Se Romneys seierstale i Florida her:

  httpv://youtu.be/M0yY5wQZTaU

  Og her har du en Mitt Romney-quiz: «Sa Romney dette?«

  Dette er andre inn­legg i vår kom­bi­nerte jule­ka­lender og årska­val­kade. Astrid Øvre Hel­land er prak­ti­kant for Ame­ri­kansk­Po­li­tikk høsten 2012.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også