Mer

  1. desember, første luke i kalenderen

  Første luke i julekalenderen: Newmentum i South Carolina.

  I januar var det én ting som overskygget det meste i amerikansk politikk; Den republikanske nominasjonskampen. Etter Iowa og New Hampshire dro Newt Gingrich dro til Columbus i South Carolina for å overvære valgvaken. Siden 1980 har vinneren av den republikanske presidentnominasjonen også vunnet ”palmettostaten” – oppkalt etter palmetypen man ser overalt i South Carolina – hver eneste gang:

  Men regler er som kjent til for å brytes. Da jeg henter presseakkrediteringen min fra en av Gingrich sine unge, kvinnelige medarbeidere, prøver jeg meg med en slengbemerkning som selvsagt faller rett igjennom:

  ”Skal South Carolina nok engang velge en president, eller blir det Newt Gingrich?” spør jeg retorisk, og føler meg veldig, veldig morsom.

  Men hun ler ikke. Hun ser bare dumt på meg, og gir meg akkrediteringen. ”I’m a reporter with Newt” står det på den.

  Utdrag fra Are Tågvold Flatens Sirkuset: Fra Iowa til Washington (TBA).

  Da alle stemmene var talt opp var resultatet slik: Newt Gingrich (40,4 %), Mitt Romney (27,9 %), Rick Santorum (17 %) og Ron Paul (13 %).

  Se Gingrichs tale her:

  httpv://youtu.be/6nYoqe-VjvQ

  Ta også The Atlantic sin Newt Gingrich-test og finn ut hvorfor Gingrich ville sende speil ut i verdensrommet.

  Dette er første innlegg i vår kombinerte julekalender og årskavalkade. Astrid Øvre Helland er praktikant for AmerikanskPolitikk høsten 2012.

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også