Mer

  Romneys egne målinger

  romney Tidsskriftet TNR har fått tilgang til Mitt Romneys egne interne målinger forut for presidentvalget, og det er slående lesning. Målingene viste ledelse i Colorado og New Hampshire, og dødt løp i Iowa. Alle ble tapt klart. I tillegg unnlot kampanjen å måle i Florida, North Carolina og Virginia, som de trodde de hadde i boks. De vant bare North Carolina, og det med knapp margin. Målingene hadde Romney med to minus i Ohio, men med nok «momentum» til at han kunne vinne der. Heller ikke det lyktes han med.

  Romneys egen meningsmåler, Neil Newhouse, har lagt skylden på en for dårlig fremmøtemodell, der man klart undervurderte unge, svarte og latinamerikanere. Sistnevnte utgjorde særlig mange av velgerne i Colorado og Florida. De interne målingene viste at Romney hadde et klart forsprang blant de som var sikrest på at de skulle stemme, og størst interesse for valget. Dessverre for Romney var det mange av de lite engasjerte som allikevel stemte.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også