Mer

  Rounds stiller i South Dakota

  Tidligere guvernør Mike Rounds kommer torsdag til å erklære seg som kandidat til Senatet fra South Dakota i 2014, ifølge lokalavisen Soux City Journal. Rounds var guvernør fra 2003 til 2011 og hadde god oppslutning i delstaten gjennom mesteparten av sin embetsperiode. Årsaken til at Rounds går ut såpass tidlig med sitt kandidatur, er trolig at han forsøker å avverge et primærvalg. En annen potensiell kandidat er South Dakotas eneste kongressrepresentant, Kristi Noem, men hun vil trolig ikke utfordre Rounds.

  Demokratene holder i dag dette setet og senator Tim Johnson har foreløpig ikke sagt noe om hvorvidt han tar gjenvalg. Johnson er trolig det beste håp partiet har, men selv han skal få problemer med en så populær politiker som Rounds. Et annet mulig navn er tidligere kongresskvinne Stephanie Herseth Sandlin, en sentrumsorientert Demokrat som tapte for Noem i 2010 og Matt Varilek, en tidligere kongressrådgiver som tapte for Noem i år.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også