Mer

  Ohio er jevneste stat gjennom tidene

  Smart Politics har foretatt en undersøkelse av alle presidentvalg siden 1828, og finner at Ohio er den delstaten hvor presidentvalgene har blitt avgjort med minst margin gjennom årene. Seiersmarginen i et gjennomsnittlig presidentvalg i delstaten er på 8.8%, og Ohio er dessuten den staten hvor flest antall valg er blitt avgjort med en margin på under hhv 5% og 10%. Delaware og Indiana kommer på de neste plassene i gjennomsnittlig seiersmargin, med hhv 10.1% og 10.4%.

  I motsatt ende av skalaen finner vi, ikke overraskende, et valgdistrikt som ikke er en delstat. Washington DC fikk stemmerett ved presidentvalg forut for valget i 1964, og har siden den gang hatt en gjennomsnittlig seiersmargin på hele 71.9%. South Carolina kommer på neste plass med 46% og deretter Mississippi med 44.4%.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også