Mer

  Bolling trekker seg

  Viseguvernør Bill Bolling kommer allikevel ikke til å kjempe om den Republikanske nominasjonen til guvernørvervet i Virginia i 2013. Bolling har ligget langt etter den konservative justisministeren Ken Cuccinelli i meningsmålinger, og partiets beslutning om å nominere gjennom partikonvent heller enn primærvalg bidro til å gjøre det enda vanskeligere for ham. Slike partikonventer tenderer til å være dominert av høyresiden i partiet (på samme måte som Demokratenes konventer domineres av venstresiden), og ville trolig gitt Cuccinelli en soleklar seier. Med sin argeste konkurrent ute av bildet kan justisministeren nå konsentrere seg om det ordinære valget.

  Det er fortsatt usikkert hvem Demokratene stiller med; tidligere partiformann Terry McAuliffe er den eneste som har erklært sitt kandidatur foreløpig. Tidligere kongressmann Tom Perriello, en av venstresidens favoritter, er imidlertid åpen for å stille, ifølge Huffington Post. Jeg kommer tilbake med fyldigere profiler av kandidatene så fort påmeldingsfristen går ut i slutten av mars.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også