Mer

  Nyvalg i IL-2

  Guvernør Pat Quinn har i dag utlyst suppleringsvalg for å fylle setet til Jesse Jackson jr i Illinois 2. distrikt. Primærvalget er satt til 26. februar, med valg 19. mars. Imidlertid vil Quinn be delstatsforsamlingen om å endre valgreglene, slik at selve valget kan holdes 9. april i stedet. 26. februar og 9. april er det nemlig uansett lokalvalg i Illinois, så det vil være pengesparende å holde suppleringsvalget på de samme datoene.

  Så langt jeg kan tolke delstatens valglover, må de som er interesserte ha innmeldt underskrifter til valgstyret senest 50 dager før primærvalget, noe som skulle tilsi en påmeldingsfrist mandag 7. januar.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også