Mer

  Capito stiller til Senatet i 2014

  capito Shelley Moore Capito ble i 2001 West Virginias første Republikanske kongressmedlem på 20 år, og etter det har hennes navn jevnlig blitt trukket frem i forbindelse med senats- og guvernørvalg. Nå har hun endelig bestemt seg for å ta et skritt opp, og annonserer i dag at hun stiller til Senatet i 2014. Dette setet innehas nå av Demokraten Jay Rockefeller (oldebarn av milliardæren), som har hatt det siden 1984. Rockefeller har tidligere indikert at han tar gjenvalg, men det kan tenkes han revurderer denne avgjørelsen, siden et race mot Capito kommer til å bli ganske tøft for ham.

  Capito representerer det 2. kongressdistrikt, og fikk i 2010 enda en Republikaner med i delstatens delegasjon, da David McKinley vant det 1. distrikt. Valget i 3. distrikt ble mye jevnere enn antatt i år og Republikanerne erobret i tillegg justisministervervet, så West Virginia går definitivt i Republikansk retning.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også